utorok 7. apríla 2015

Etiopska kava

Tmavo pražená etiópska káva bez kyslosti s chuťou višní v horkej čokoláde. Výborný pomer ceny a kvality. Etiópia je považovaná za pravlasť kávovníka a často sa uvádza, že slovo káva je odvodené od Etiópskej provincie Kaffa, kde sa stále pestujú kávovníky. Etiópia, konkrétne oblasť Yirgacheffe, je matkou kávy.


Z divoko rastúcich kríkov v lese v regióne Kaffa sa rozšírila do celého sveta. Legenda hovorí, že pastier .

Etiopská zrnková káva patří mezi nejkvalitnější odrůdy kávy vůbec. Jsou to samozřejmě arabicy. Nejznámějším druhem je Arabica Typica, z níž . Etiopie je považována za pravlast kávy. Ale abyste mohli poznat její pravou chuť, musíte zpět ke kořenům. Káva z této oblasti, která se zpracovává naturální metodou ( Etiopská lůžka) prokázala, že je výbornou alternativou k tradiční Harrar a Sidama.


Na jihozápadě země, v provincii kaffa, podle které dostala káva jméno, si podle pověsti pasáček koz Kaldím všiml podivných účinků plodů jakési rostlinky na . Dle této legendy je káva pojmenována podle etiopské provincie Kaffa, kde dodnes rostou . S největší pravděpodobností je pravlastí kávy region Kaffa, podle kterého káva dostala i jméno.

Tento názor potvrzuje i to, že do dnešních dnů je kolem. Pak mrkněte na tento článek, ve kterém si o etiopské kávě řekneme víc. Co od ní můžete očekávat, . Právě o této Africké krajině se traduje, že je to rodištěm prvního kávovníku. Označených akokáva, spracovanie, súŤaŽ, zelená káva. Etiópska káva , sušená na slnku – prirodzenou cestou, myslím GUJI.


Po upražení vložíme kávu do keramického hmoždíře, uchopíme tlouk a drtíme, drtíme, drtíme… Drcení zabere asi minut. Po určité době přidáme aromatické . Uživatelské hodnocení a recenze na Mr. Odkazy na odborné recenze.


Kompletní informace k výběru. Martin sa preto rozhodol vytvoriť vlastnú značku etiópskej kávy , pričom sa snaží ľuďom ukázať, že za každou šálkou sa ukrýva množstvo . Etiopská káva Ethiopia Sidamo Káva je plné, jemně kořeněné chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky