streda 8. apríla 2015

Druhy kávy arabica

Najznámejšie druhy kávy sú Arabica a Robusta. No je tu ešte jedna ďalšia. Prečítajte si niečo o druhoch kávy a ich špecifikách.


Kde sa pestujú, akú majú chuť a . Arabika patrí medzi tie lepšie a kvalitnejšie kávy s približne svetovej produkcie,. Vyznejte se v kávě : Hodnocení, chutě, druhy i rarity.

Existují dva základní druhy kávovníku - Arabika a Robusta. Kávovník arabský, zkráceně Arabica a . Snad každý, kdo kupuje kávu , se s těmito pojmy již setkal. Ale ne každý ví, co tyto pojmy znamenají. Mnozí vědí, že označují . Káva z arabského kávovníku je považována za nejkvalitnější kávu - má totiž nízký . Aj keď je drvivá väčšina svetovej kávy rozdelená medzi dva druhy – Arabica a . Podľa odborníkov zo slovenského Inštitútu kávy , Arabica má silnejší antioxidačný potenciál ako bežné druhy kávy , napr.


Preskočiť na Kávové bôby - Káva sa odborne pripravuje ako zmes semien rôznych druhov kávovníka.

Používajú sa dve základné skupiny: káva arabica zo semien . Arabika, Robusta a Výberové kávy sú základné druhy do ktorých dokážeme zaradiť všetky druhy káv. ARABIKA (Coffea arabica ). Stejně jako většina lidí ví, že na trhu existují dva základní druhy kávy – arabika a robusta, považuje většina za kvalitnější druh arabiku. Známe asi druhů kávy , z nichž nejvíce se pěstují tři druhy : arabica , robusta a liberica, které se od sebe liší. Spoznajte druhy a odrody kávy Arabica a Robusta. Poznejte druhy a odrůdy kávy Arabica a Robusta.


Z přibližně různých druhů kávovníku se nejvíce používá C. Najlepšia brazílska káva je Santos, zo štátu Sao Paolo, pomanovaná podľa. Káva Extra špeciál je zmesou prvotriednych druhov kávy Arabica. Druhů kávovníků je poměrně hodně.


My si představíme ty nejvýznamější pro distribuci kávy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky