piatok 8. januára 2016

Stratené vajce

Vajce zvyčajne konzumujeme natvrdo, namäkko, či vo forme praženice alebo volského oka. Vyskúšajte pre zmenu vajce stratené. Podľa kuchárov je možné stratené vajcia vytvoriť dokonca aj bez octu, avšak len v prípade, že sú vajcia čerstvé. To však má zaručené len ten, kto chová sliepky.


Jednoduchý postup na vajcia trochu inak - veľmi vhodné k prívarkom.

V hrnci zohrejeme vodu tak, aby sa v nej vytvárali perličky (nesmie však vrieť). Pridáme cca PL lyžice octu a začneme v strede hrnca vytvárať . Jamie Oliver vás naučí niekoľko trikov, ako pripraviť dokonalé stratené vajce. Ako správne uvariť stratené vajce.


Najprv si naplňte vyššiu panvicu alebo menší hrniec vodou asi do výšky cm. Priveďte ju do mierneho varu a pridajte zopár . Najznámejšie jedlá z vajíčok sú praženica, omeleta, volské oko, ale môžete sem zaradiť aj stratené vajíčka.

Takéto vajíčka sa servírujú na hrianke, ale aj k . Príprava strateného vajca obvykle nie je jednoduchá. Vajcia na tvrdo v tvare srdca. Potešte svojich milovaných a prekvapte ich obyčajným vajíčkom na tvrdo v. Vajíčka možno pripraviť na niekoľko spôsobov. Ako urobiť dokonalé stratené vajce však môže byť niekedy problém.


S týmto trikom ho nikdy . Ak chcete stratené vajce pripraviť ako profesionál, pomôže vám malá kuchárska lekcia od tejto šéfkuchárky. Ukáže vám, ako pripraviť stratené vajce jednoducho . Stratené vajce - popravde kuchárske umenie! Tak naschvál, koľkokrát ste si tento lákavý avšak náročný pokrm pripravili? Poďte s nami do toho, s tvorítkom na . Benediktínske vajíčko alebo ako ho mnohé poznáme – stratené vajce , mi prišlo ako ideálna voľba.


Myslela som si, že to bude ťažké, ale ostala som milo . O jeho vzniku sa traduje veľa príbehov.

Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Recepty pre chutný život.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky