štvrtok 5. marca 2015

Anhydridové potery

Aj pevnostné charakteristiky sú veľmi príbuzné cementovému poteru. Tým však jeho prednosti končia a prichádzajú problémy. Anhydridový poter má ľahšiu spracovateľnosť a tým aj rýchlejšiu realizáciu.


Pevnostné charakteristiky sú veľmi príbuzné cementovému poteru. Kedy je vhodné zvoliť anhydridové potery ?

Sadrové anhydritové samonivelačné potery. Ideálne na podlahové kúrenie a menšie hrúbky. Materiály pre podlahové potery.


Tradičným materiálom je cementový poter , ktorý je na rozdiel od anhydritových liatych poterov mrazuvzdorný a . Iné vlastnosti, ako napríklad súčiniteľ . Vrecovaní sadrový poter aplikovaný so strojom PFT G4. Doprava sadrového poteru.

Sadrový poter dopravovaný cez domiešovač. Povrch anhydritového poteru sa zásadne musí prebrúsiť v jednom pracovnom kroku vhodnou brúskou s brúsnym papierom zrnitosti a potom . Jeho najčastejšou formou je cementový suchý betón čiže poter. Na výrobu takéhoto betónu je potrebný cement, štrk, voda a plastifikátor. Samonivelační litá směs na bázi síranu vápenatého s max zrnem kameniva mm. Jeho spracovanie zo sila je veľmi jednoduché a umožňuje realizáciu veľkých plošných výmer.


Anhydritové potery – je samonivelizačný liaty poter na báze sadry. Liatie anhydritovej podlahy CEMIX. Firma Proplac a ich ukážka práce s liatym anhydridovým poterom Knauf Largo.


Liate a anhydritové potery. Anhydrit je ideálny podklad pod všetky typy podláh - dlažby, laminátové a drevené, či epoxidové podlahy. HASIT 4Anhydrit- Fliessestrich Samonivelizačný anhydritový poter.


HASIT 4Anhydrit-Fliessestrich Samonivelizačný anhydritový . Betonáž poterov Bratislava - RENVIZ s. Anhydridové potery - samonivelačné liate podlahé hmoty pre vnútorné použitie v novostavbách i rekonštrukciách, v bytových i kancelárskych objektoch. TRIBETON - výroba a dovoz betónu, ORSPOL, s.

Betónové zmesi, betónové potery a samonivelačné hmoty od výrobcu Weber. Liaté anhydritové potery na infra vykurovanie. Vyššia úspora nákladov na kúrenie.


Potery realizujú pracovníci s niekoľkoročnými skúsenosťami. Firma KVK má v produkcii či už cementové, tak aj anhydritové liate potery. Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná o „jednoduché” materiály, . Pre anhydridové potery bez ohľadu na druh inštalovanej krytiny je povolená zostatková vlhkosť max.


Pri anhydridových poteroch so zabudovaným . Liaty poter nevyžaduje dodatočnú niveláciu, pretože má samovyrovnávajúce schopnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky