pondelok 2. februára 2015

Stupně popálenin

Aj tá najšikovnejšia kuchárka sa občas pozabudne a pri varení sa chytí horúceho hrnca či plechu s koláčmi. Drobné popáleniny sú bežnou . Stupne popálenín podľa hĺbky. Při popáleninách třetího stupně poranění postihuje všechny vrstvy kůže.


Projevuje se pouze zarudnutím. Nedochází k poškození hlubších vrstev kůže.

Zranění se hojí bez komplikací, Základní . Jako povrchní postižení označujeme popáleniny I. Hluboké postižení zahrnuje popáleniny IIb a III. Průběh hojení má zásadní vliv na výsledný stav. Výskyt popálenin kůže způsobují povrchové teploty materiálu.


Hojení popálenin je velmi pomalé, vyšší stupně se často infikují a tvoří se při . Dle hloubky poškození se rozlišují popáleniny povrchové (I. a IIa stupně) a hluboké (IIb až IV. stupně). Zběžně je můžeme rozdělit na povrchní a hluboké. Rozdíl je v tom, že hluboké .

Diferenciálna diagnóza lokálnych zmien u popálenín. Od pouhého zčervenání kůže, přes puchýře, až po velké postižení kůže. K zabránění prohlubování popáleniny je důležité popálenou plochu chladit. V domácích lékárničkách míváme léky proti kašli, horečkám a bolestem. Právě puchýře jsou typické pro druhý stupeň popáleniny , u dalšího stupně popálenin je potom kůže poškozená v plné tloušťce, na pohled . Ovšem na druhou stranu stále přibývá lehčích popálenin , především opařenin.


Kůže je červen, citlivá a může se objevit otok. Popálené plochy hlavně IV. Takové poranění můžete ošetřit sami, . Intenzivní medicína: Anesteziologická péče u popálených. U stupně IIb, III a IV dochází k hlubokému poškození.


Hodnocení lokálních poranění. Ludomírem Brožem, přednostou Kliniky popáleninové medicíny FN KV, která v . Preskočiť na Ošetření popáleniny druhého stupně - Rozpoznejte popáleninu druhého stupně. Na pokožce se vlastně začnou .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky