pondelok 16. februára 2015

Medvedí cesnak extrakt

Chcete čo najdlhšie uchovať silu medvedieho cesnaku ? Naložte ho do alkoholu a spravte si z neho tinktúru ( extrakt ). Zapíjať čajom alebo čistou vodou. Extrakt z cesnaku medvedieho. Objavte priaznivé účinky medvedieho cesnaku i vy!

Lieči problémy s nespavosťou: dajte si pred spaním za lyžičku extraktu. Medvedí cesnak je nielen veľmi chutný ale aj zdravý. Pretože lisovanie listov medvedieho cesnaku je náročné, jednoduchšie je vyrobiť si z neho extrakt.


Keby som extrakt robil pomerom 1:tak môžeme konzumovať 2x denne 1 . Tinktúra z medvedieho cesnaku v alkohole má bohaté pužitie: proti parazitom, na čistenie krvi. Liek na prečistenie čriev a obličiek. Túto tinktúru som robila na jar.

Nenapadlo ma to vtedy ani odfotiť, lebo toľkí o cesnaku vedeli aké má dobré účinky. Sezóna začína - doprajte medvedí cesnak aj svojim deťom. Istotne najlepším spôsobom uchovať si túto rastlinku je vytvoriť si extrakt , ktorý môžete potom . Allium ursinum) patří k nejstarším léčivým . Reč je o medveďom cesnaku, ktorý začína kvitnúť práve v tomto období. Populárny je vďaka svojim.


Kategórie, výrobky gazdiniek. Popis, Ponúkam čistý extrakt z medvedieho cesnaku a tinktúru ( extrakt , kvalitný domáca slivovica), zbieraný v lese. Skoro na jar začínajú rásť dlhé jazykovité listy cesnaku medvedieho.


Naplňte fľašu listami medvedieho cesnaku. Jedným zo spôsobov, ako silu cesnaku medvedieho zachovať čo najdlhšie je spraviť si z neho tinktúru (alkoholový extrakt ) alebo pesto. Bylinková omáčka z medvedieho cesnaku hrste nadrobeného medvedieho.


Ak nemáme naporúdzi vopred pripravený extrakt či tinktúru, stačí na postihnuté miesto prikladať potlačené čerstvé listy medvedieho cesnaku , . Pavlovy, výrobce, výroba . Stačí vytlačiť šťavu z listov . Po cca dvoch mesiacoch medvedí cesnak prakticky zhodí listy a čaká na svoju.

Jednou z možností ako zachovať silu cesnaku medvedieho i mimo sezóny zberu je liehový extrakt. Ten sa získa tak, že sklenú fľašu so širokým . Cesnak medvedí je zvláštna rastlina. Po dvoch až troch týždňoch luhovania sa extrakt precedí cez sitko a uloží do .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky