piatok 5. februára 2016

Salovanie zakladovej dosky

Vás o radu ako najlepšie ošalovať základovú dosku 17xm. Mám pripravených ks napílených OSB dosiek 3x5m. Ako to tam chcete uchytit?


Dosku sme zašalovali do potrebnej výšky, ktorú sme zamerali pomocou laserovej vodováhy a upevnili hmoždinkami. Na spevnenie šalovania sme dali .

Na zníženie tepelných strát musia mať pasívne domy kompaktný izolačný obal. Prinášame vám tip na základovú konštrukciu, ktorá zabezpečí, . Ahojte, mame spravene zaklady a ideme robit zakladovu dosku. Bolo nam poradene, aby sme nešalovali, ale namiesto šalungu použili tvrdeny . Pozrite si krokov ako urobiť základy domu a základovú dosku (aj svojpomocne): 1. Hydroizolácia základov a hydroizolácia základovej dosky je jednoznačne jeden z najdôležitejších stavebných procesov každej stavby. Preto dbajte na výber a .

Alternatívou k základovým pásom je položenie penového skla a samonosnej základovej dosky. Po celej hĺbke mohli byť použité šalovacie. Pri základových doskách sa cena odvíja od viacerých objektívnych faktorov: svahovitosť terénu, podložie terénu, výška debniacich tvárnic. Klasický postup pri realizácii základovej dosky rodinného domu:.


Násyp pod základovú dosku. Debnenie - šalovanie základovej dosky. Ide o obzvláť vhodný systém k šalovaniu základových dosiek , alebo rôznych podstien vďaka regulovatelnej nohe nie je problém vyladiť nerovnosti a rôzne vady . Základová doska má byť primerane pravouhlá a dostatočne rovná. A ak nemáte šalovacie dosky , tak aj lacnejšia.


Zakladanie a výkopové práce, spätný zásyp, armovanie základových pásov, šalovanie základu a armovanie základovej dosky a následný betonáž základovej. Určenie výšky základovej dosky za prítomnosti majiteľa. Jednoduchšie povedané do základovej pôdy.


Vsetko salovanie sa realizovlo pomocou stavebneho retiva o hribke 25mm. V pripade deky sa dosky ukladali na nosnu konstrukciu . Betónovanie základovej dosky - podkladový betón.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky