pondelok 22. januára 2018

Káva s mliekom

Káva s mliekom sa v tele správa trochu inak než jej čistá verzia. Ročne sa vo svete spotrebuje viac ako 9-tisíc ton kávy a toto číslo každý rok o . Tréner Michael Achberger vysvetľuje, prečo pitie kávy s mliekom alebo smotanou nie je najvhodnejšia kombinácia pre naše telo. Mnoho ľudí si ju dáva hneď ráno po prebudení, alebo len tak v ich „kávovej chvíli“.


Do akej miery je problémom samotné mlieko a do akej kvalita aj ďalších ingrediencií vášho latte?

Zo všetkých bludov, ktoré som si kedy o káve mala možnosť prečítať ma najviac pobavil ten, ktorý na internete koloval v uplynulom roku. Aj vás dokáže káva naštartovať do nového dňa? Kávu pijeme na rôzne spôsoby.


Veľkú, malú, s čokoládou, šľahačkou, mliekom či dokonca . To, že najobľúbenejšou kávou s mliekom je cappuccino, ktoré dostalo svoj názov podľa tvaru ,,kapucní“ talianskych mníchov mnohí z nás vedia . Viete, aký to má vplyv na vaše zdravie? Pozrime sa spolu, ako vyzerá najčastejších chýb v . Jan Miklánek: NEPITE TÚ KÁVU S MLIEKOM !

Nesmel som o tom písať, pretože by to vzbudilo paniku medzi českým aj slovenským ľuďom! Z pohľadu výživy sa však práve káva s mliekom a ešte aj s obľúbeným cukrom môže stať spúšťačom zvýšenej toxicity organizmu. Zabíjame tým len kávu alebo zároveň aj naše telo? Mlieko stlmí dráždivý účinok káva na žalúdkovú sliznicu.


Arabica má menej kofeínu ako robusta. Zaujímavé je, že viac tmavé pražené kávy. Hovorí sa, že pitie kávy s mliekom či smotanou ovplyvňuje účinky telu prospešných látok, ako sú antioxidanty, vitamíny, minerály a pod.


BRATISLAVA - Niet nad rannú kávu ochutenú mliekom. Bez nej si mnohí nevedia predstaviť začiatok dňa. Na internete sa však šíria obavy, . Aj keď sa to nemusí na prvý pohľad zdať, aj takáto zdanlivo nevinná vec, ako je káva s mliekom , môže sťažiť vašu snahu schudnúť.


Káva a kofeín vám však umožnia byť bdelými a učiť sa v čase, keď by ste bez kávy už. Mlieko tlmí len účinok kofeínu na sliznicu žalúdka, preto kávu s mliekom. Výsledky vyhľadávania v krížovkárskom slovníku pre káva s mliekom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky