štvrtok 18. januára 2018

Dzezva na kavu

Je to vlastne typ varnej kanvice určenej na varenie kávy. Pri príprave kávy v džezve získa káva jedinečnú chuť, ktorú inak nedosiahnete. Ako pripravit kávu v džezve.


Stříbrná nerezová džezva sada na kávu Vertex - ks. Tento rok som bol na dovolenke v Turecku.

Tak mi napadlo , že by sme si mohli priblížiť prípravu kávy v džezve. Džezva na kávu , neboli turecky Ibrik či anglicky czezva, je starý způsob přípravy kávy, který se dnes využívá zejména v Turecku, avšak turecká káva nabývá na . Příprava kávy - Džezva (Cezve, Ibrik). Velmi stará metoda přípravy kávy , která je u nás prakticky neznámá, avšak ve světě se v ní dokonce . Káva z džezvy je nejvíce rozšířená v arabských zemích, kde . Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy je ten v džezvě.


Hojně se využívá nejen v Turecku, ale i Řecku, Indii a arabských zemích. Nejlépe se káva v džezvě.

Na hornom okraji má rozšírený límec, kam môže káva pri príprave vybehnúť a vy ju podľa toho viete odstaviť, aby sa káva nespálila. Počuli ste niekedy o džezve ? Z titulku už asi začínate dedukovať, že to má niečo spoločného s kávou , ale o čo vlastne ide? Pravá turecká káva není ta, kterou znáte z našeho prostředí jako „ sedmigramového turka“, ale káva připravená v nádobě zvané . Připravili jsme pro Vás video o přípravě kávy v džezvě , což je tradiční způsob přípravy kávy ve východních zemích. Tradiční turecká džezva , nazývaná též jako jezva, ve větší velikosti pro připravu pravé turecké kávy.


Pokud máte rádi moderní design a chcete si připravit kávu tradičně vyzkoušehte nerezovou džezvu. Tato džezva je ideální pro přípravu turecké kávy. Džezva je vyrobena z mědi a uvnitř cínovaná v tradičním . Je vyrobená ručně z mědi. Měď má vysokou tepelnou vodivost a byla po mnoha století preferována v . Ručne vyrábaná medená džezva priamo z tureckého vidieka.


Príprava kávy v džezve je jedným z najstarších a najpôvodnejších spôsobov prípravy kávy. Pokiaľ sami seba radíte medzi milovníkov tureckej . V Česku nám to může vzdáleně připomínat přípravu kávy .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky