utorok 29. decembra 2015

Orech

Orech (Juglans) je rod rastlín z čeľade orechovité. Na Slovensku je orech čierny (Juglans nigra) a orech kráľovský (Juglans regia). Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a . Vlašský ořech je druh ořechu (v podstatě pecka plodu ořešáku), plod ořešáku královského (Juglans regia L.), který se skládá z poživatelného jádra obklopeného . Preskočiť na Ořech - Související informace naleznete také v článku Vlašský ořech.


Ořech je obec v Česku v okrese Praha-západ v Stredočeskom kraji.

Ořech is a village and municipality in Prague-West District in the Central Bohemian Region of the Czech Republic. This article was initially translated . Búrske oriešky predávané v obchodoch . Iné druhy plodov, ktorým my hovoríme „ orech “, zvyčajne nie sú orechmi (napr. vlašský orech , kešu, arašidy). Lieska obyčajná na botanika. JPG, Tento článok týkajúci sa botaniky je zatiaľ „výhonok“.


Pomôž pédii tým, že ho doplníš a rozšíriš. Strom je významný pro svá semena — para ořechy. Jméno para ořech získal pravděpodobně díky vývozu těchto ořechů z brazilského přístavu Pará do Evropy.

Ořechovec pekanový (Carya illinoinensis) je druh ořechovce, jehož jiný název pekan pochází z algonquinského slova, které znamená „ ořech , který potřebuje k. Osemení obsahuje velké množství kardolu, což je smolnatý olej, který při manipulaci dráždí pokožku a před konzumací se z jedlých částí ( ořechů ) odstraňuje . Pěstuje se pro plody patřící k nejžádanějším druhům ořechů , jsou chutné, nutričně. Je pestovaný pre svoje plody, respektíve semená, nazývané kokosový orech alebo kokos. Pochádza pravdepodobne z juhovýchodnej Ázie, . Mandľa je semeno mandle, spravidla mandle obyčajnej (Prunus dulcis), stromu z čeľade ružovité.


Ostáva po odstránení oplodí z kôstkovice, ktorá je plodom . Suché plody: Orechy (lieskový oriešok, vlašský orech , gaštan) . Získa sa tak orech , ktorý je zdrojom bambuckého masla. Ten je potrebné oddeliť od škrupiny. Túto činnosť zväčša vykonávajú rôzne africké spoločenstvá žien, . Kokosový ořech je druh ovoce, dutý nepukavý plod kokosovníku ořechoplodého s tvrdou skořápkou na povrchu, bílou dužinou a kokosovou vodou, kterou . Plody – arganové orechy - sú podobné olivám, sú však väčšie a po dozretí žlté. Majú šupku a dužinu, vo vnútri ktorej sa nachádza veľmi.


Kopra je biela mäsitá dužina kokosových orechov , sušená na slnku. Získava sa z nej kokosový olej a jeho tuhnutím kokosové maslo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky