Vedieť upiecť domáci kváskový chlieb je nemalá frajerina. Ale hlavne je to obrovská dobrota! Kváskový chlieb je oveľa chutnejší než akýkoľvek kupovaný.
Najznámejšia expertka na kváskovanie u nás, Naty Žúreková Štefková si pre vás pripravila recept na domáci kváskový chlieb. Niet nad domáci chlebík, ktorý úžasne rozvoniava, skvele chutí a je navyše zdravý.
Máme pre vás recept na domáci kváskový chlieb - vyskúšajte! Ak raz vyskúšate domáci kváskový chlieb , iný si už nedáte. Jeho príprava je síce časovo náročnejšia, ale jeho vôňa, chrumkavá kôrka, . Prvý nepodarený koláč ju neodradil. Dnes Lenka pečie skvelý kváskový chlieb , je úspešnou slovenskou foodblogerkou a učí ľudí, ako zdravo . Domáci chlieb z kvásku , recepty pre každého kuchára.
V mnohých receptoch je kvások a droždie zamieňaný. Najlepšie je začať prácu večer, keďže kváskový chlebík kysne dlhšie.
No dobre, urobím radosť môjmu mužovi a upečiem domáci chlieb. Milá pani, od ktorej sme kvások dostali do daru, mi napísala postup, dala . V tomto videu vám ukážeme ako sa robí ten najlepší domáci kváskový ražný chlieb , vhodný pri diéte Metabolic. Ako veľmi som sa mýlila, keď som si o mojom prvom domácom chlebíku myslela, že je dokonalý. Je to nadýchaný, mäkký balón plný bubliniek, pokrytý chrumkavou . Domáci kváskový chlieb nie je ťažká tehla kyslej chuti, ako tvrdia niektorí. Obľuba domáceho pečenia chleba a pečiva v poslednom období medzi ľuďmi stúpa.
Avšak vôbec nemusíte mať doma pekáreň na to, aby ste si . Výroba kvásku na chlieb nie je veľmi náročná, ale potrebuje istý čas na to, aby kvások bol čo najvhodnejší na prípravu domáceho kváskového. Piekli ste, pečiete, alebo sa chystáte piecť domáci chlieb ? Prečo mi chlieb nevykysol? Chlebový kvások je zmesou baktérií mliečneho kvasenia a kvasiniek, ktoré sa dokrmujú múkou a vodou. Vzniká zmiešaním práve týchto dvoch . Domáci pšenično žitný chlieb s kváskom si môžete upiecť doma aj vy.
Na prípravu budete potrebovať: 50g.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.