štvrtok 21. augusta 2014

Palenka z zita

Ražná - ražovica príspevkov 18. Destilát z kukuřice príspevkov 11. Zdravím na žitnou se chystám již delší dobu podle kterého receptu jste . Recept na založení kvasů ze škrobu, za pomocí enzymů a kvasnic.


Při výrobě se přidává cukr, nejlepší je . Zajímá mne, zda jde vyrobit pálenka z cukru a jak.

Já mám podobný recept 10kg cukru l vody až kg žita a jedny sušené kvasnice. Rád bych se dozvěděl něco o postupu přípravy žita k pálení, pokud. Kamaráde sosáčku,výroba pálenky z žita je dost zdlouhavá a složitá . Evropy a Ameriky z pšenice, žita a kukuřice v horských oblastech ze žita a ječmene popř. Návod na pečení chleba by nebyl k ničemu, kdybychom neměli žitný kvas.


Takže si ho musíme vyrobit. Podstata žitného kvasu je v tom, že jde . Ze žita , podobně jako z ječmene, pšenice či kukuřice se vyrábí sla který je.

Je to dáno tím, že čistá žitná pálenka je poněkud zemitá a drsná. Slad se už od dávných dob používá při výrobě alkoholických nápojů především piva a pálenky. Alkohol se zde tvoří zkvašováním cukrů vzniklých enzymatickým . Napokon, podobné je to takmer v každej krajine, s láskou vyrobená domáca pálenka má totiž celkom inú chuť, ako továrenský výrobok. Základ ale mají stejný - obilný líh ze žita (moravsky rýž, odtud režná).


Kanadská whisky se připravuje ze žita a americký bourbon z kukuřice. Pálenka odtud míří do sklepů, kde zraje. Přeměna sladu na cukr a vyplavování cukru se provádí ve třech etapách: 1) Namleté obiloviny promíchejte. Například pro výrobu americké whisky bývá použito více jak kukuřice.


Kanadské whisky jsou zase nejčastěji vyráběné převážně z žita. Premýšľali ste nad výrobou vlastnej pálenky ? Z prebytku ovocia si môžete vyrobiť kvas a osloviť certifikovanú pálenicu, kde si dáte . Lepšia ako frajerka je pálenka. Františka Lenča možno bez váhania zaradiť medzi čudákov.


Například v Polsku se můžete setkat s vodkou vyrobenou z brambor či žita , ve Finsku z ječmene, ve Švédsku z pšenice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Obľúbené príspevky